Het ontwerpen met een Ultimaker uitgelegd - Jut en Jul Speelgoed
15662
post-template-default,single,single-post,postid-15662,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Het ontwerpen met een Ultimaker uitgelegd

Ultimaker is een voorloper als het om 3D printers gaat. Terwijl de 3D printer op zichzelf alweer een voorloper in de wereld van het ontwerpen is. Daarin spelen de printers van deze fabrikant dan ook ene belangrijke rol. Het is goed om te bekijken welke nieuwe mogelijkheden dit allemaal biedt. Dit is juist de reden waarom de printer zo sterk in opkomst is geweest in recente jaren. Waarbij vooral deze fabrikant een voorname rol heeft gespeeld. Het is goed om al deze voordelen dan ook eens goed te belichten. Dit maakt veel duidelijk over deze zaken.

Meer mogelijkheden met materialen
Misschien wel de sterkste kant van Ultimaker is dat de 3D printer die het biedt veel diversiteit biedt. Zo is er bijvoorbeeld veel meer mogelijk als het om filament gaat. Waar andere printers één vorm aankunnen, bijvoorbeeld ABS of PLA, daar kan deze printer allerlei varianten aan. Andere vormen van plastic zoals PC of PLA+ zijn hier voorbeelden van. Daarnaast kan het ook mogelijk zijn om een heel ander soort materiaal te gebruiken. Op die manier is met deze printer dus eigenlijk alles te maken wat bedacht wordt. Daar zijn dus alle ontwerpen uit te halen met de printer.

De grenzen steeds verder verleggen
Ultimaker staat er ook om bekend dat het de grenzen steeds verder verlegt. Dat komt omdat het onder andere de innovaties voor elke printer mogelijk maakt. Daardoor is het dus altijd zo dat de printers allemaal kunnen voldoen aan de wensen en eisen van dat moment. Dit is natuurlijk een belangrijk voordeel. Zeker ook omdat dit door de gebruiker zelf naar eigen inzicht is in te vullen. Het toevoegen van updates is bijvoorbeeld zelf te doen. Dit is echter niet perse nodig om de printer goed te laten werk. Voor gebruikers is dit dus aantrekkelijk werken.

Werken aan nieuwe ideeën
De mogelijkheid om zelf te bouwen brengt ook iets anders met zich mee. Het is dan dus ook zo dat met de Ultimaker daardoor voortdurend aan nieuwe ideeën te werken is. Door bijvoorbeeld een add-on toe te voegen kunnen er hele andere dingen met de printer worden gedaan dan voorheen. Dat kan op een manier die slechts een kleine investering vergt. Dat is wel een belangrijk voordeel omdat zo de kosten in de hand te houden zijn. Voor de plannen van de toekomst is het dus goed om met deze printer te gaan ontwerpen. Daar is veel mee te bereiken.

Klik hier voor meer informatie over Ultimaker 3d printer

Geen reactie's

Geef een reactie