Spelen met speelgoed is goed voor de ontwikkeling! - Jut en Jul Speelgoed
15600
post-template-default,single,single-post,postid-15600,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Dansende minion

Spelen met speelgoed is goed voor de ontwikkeling!

Dat spelen in de eerste plaats gezond is, moge duidelijk zijn. Ten tweede is het ook heel goed voor de ontwikkeling van een kind.

Creativiteit

Spelen met blokken, lego en knutselen zijn goede activiteiten om het brein van een kind te stimuleren. Door het in elkaar zetten van constructies krijgt het kind hiermee een fijne motoriek. Zo creëert een kind ruimtelijk inzicht.

Emotionele ontwikkeling

Anno 2018 zijn er tig verschillende spellen die men kunt doen. Een aanrader aan de ouders is om zo vroeg mogelijk te beginnen met bordspellen. Dit puur om het feit dat het spel met meerdere personen gespeeld moet worden. Hiermee leert het kind om met andere personen te spelen, te wachten op zijn beurt of om te gaan met een eventueel verlies.

Door een verlies beurt gaan een kind denken in oplossing. `Hoe kan het zijn dat ik verloren heb?’ Vervolgens gaan ze zelf op onderzoek uit. Ze proberen een oplossing te vinden voor dat geen waarom ze verloren hebben. Dat een kind al vroeg leert om zijn eigen problemen op te lossen is erg belangrijk. Hiermee leert een kind op eigen benen te staan.

Buiten spelen

Tegenwoordig worden kinderen veel minder gestimuleerd om naar buiten te gaan. Dit komt mede door de TV, computer en spelcomputers. Deze activiteiten hebben een groot aantrekkingskracht. Daarnaast zorgen ze ook voor uren lange vermaak.

Echter is buiten spelen toch een belangrijke activiteit in het algemeen. Wanneer een kind in aanraking komt met de natuur. Is dat goed voor de bewustwording van de natuur. Naast dat ze in aanraking komen is de buitenlucht ook erg gezond.

Persoonlijke ontwikkeling

Buitenspelen is erg goed voor de motorische ontwikkeling van een kind. Ze leren hier rennen, klimmen, gooien en ga zo maar door. Het is bewezen dat kinderen die veel buiten spelen zich ook beter kunnen concentreren. Daarnaast hebben ze een betere hersenontwikkeling dan kinderen die minder buiten spelen

Eerder in deze blog hebben we het gehad over de ontwikkeling van de creativiteit met speelgoed voor binnenshuis, maar ook door buiten te komen leert een kind nieuwe dingen. Door buiten te komen ontdekken ze zelf nieuwe mogelijkheden. Hiermee wordt hun creativiteit nog groter.

Misschien zijn dit wel de twee belangrijkste punten. De eerste is sociale contacten en de tweede is hun energie kwijt kunnen. We beginnen bij het eerste. Door buiten te spelen ontmoet een kind andere leeftijdsgenoten om mee te spelen. Door deze stimulans wordt een kind veel socialer, hiermee ontwikkeld die zijn sociale vaardigheden ook stukken beter.

Ten tweede heeft Iedereen een eigen persoonlijkheid. De één is misschien vrij rustig en de andere juist heel druk. Door een kind buiten te laten spelen kan het zijn energie kwijt, waardoor het kind s’ avond ook beter in slaap komt. Wat erg belangrijk is!

 

Geen reactie's

Geef een reactie